Om Ingrid K

Ingrid K startade 1997 och har sedan dess tagit fram ett brett spektrum av produkter inom naturlig hud- och kroppsvård. Produkter som gör gott såväl på utsidan som på insidan. Många produkter tas fram i exklusiva samarbeten med hotell och spa-kedjor, andra kan användas fritt. Flera produkter och behandlingar har väckt stor uppmärksamhet både inom landet och internationellt. Ett exempel är den certifierade chilibehandlingen som skapades för Hotel Tylösand.

Ingrid K erbjuder förutom personliga blandningar

• Terapeutiska parfymer

• Personliga parfymer och signaturdofter

• Utveckling av spa-behandlingar och produkter

All produktutveckling på Ingrid K utgår från samma grundtanke. Att förena aromaterapins helhetssyn på människan med äldre nordisk örtkunskap och rena naturliga råvaror. Genom att kombinera gammal kunskap med modern vetenskap och teknik skapas kontrollerade produkter med jämn hög kvalitet och verklig funktion.

De flesta råvaror som används är nordiska. Men allt växer inte på våra breddgrader, så de örter och växter som trivs bättre i varmare klimat tas från små lokala odlare runt om i värden. Genom att göra egna inköp kan företaget Ingrid K alltid fritt välja just de allra bästa ingredienser som bär önskade egenskaper. Det får lov att kosta. Målet är inte att ta fram billiga produkter, det finns det andra som gör bättre. Målet är att ta fram unika produkter med hög kvalitet och effekt.

För mer information om produkter och produktutveckling, kontakta Ingrid Kutschbach på telefon 0705-76 36 54 eller skicka ett mail till info@ingridk.com.

Om Ingrid K

Ingrid Kutschbach fascinerades av dofter redan som barn. Då var besöken på Ferdinand Lundqvist och Meeths högtidsstunder där hon passade på att utöka samlingen av krämer och parfymprover.

Flera år till sjöss förde henne i kontakt med människor och kulturer i hela världen. Naturfolkens kunskaper om hälsa och välmående väckte intresse och under perioderna i land utbildade hon sig till aromaterapeut. Samtidigt fanns barndomens kärlek till produkterna kvar. Kanske kunde äldre tiders örtkunskap kombineras med modern vetenskap och produktionsteknik för att skapa produkter som verkligen fungerar, samtidigt som de är vänliga mot människor och miljö?

Resultatet blev Ingrid K.