Einstein sa..

”It is the supreme art of the teacher to awaken joy in creative expression and knowledge”

Han sa också ” Creativity is the intelligence having fun”

Håller helt med! Kreativitet är att använda sin fantasi och att använda den klokt…till rätt saker…som att plocka fram sina målarfärger och bara leka med färgerna utan att det skall föreställa något speciellt, leka, kladda, ha kul! Hitta på nya recept på smoothies, blanda egna dofter med eteriska oljor, göra snöänglar, sitta på en brygga och dingla med bena och kolla på krabbor, dansa, knata i skogen, sjunga och äta choklad.

Så får jag igång min kreativitet, en chokladbit, en truddelutt, lite färgstänk och så är jag igång!

Några av mina favoritämnen som absolut, utan undantag, sätter igång min fantasi är aromaterapi och mina eteriska oljor. Finns bara inget roligare! Jag använder eteriska oljor till allt! Även när jag städar! Lite musik, en bit choklad, favoritdoften i skurhinken så är jag igång med veckostädet och det är kul!

Jag vill dela med mig av mina hetaste städtips framöver(och allt jag kan om aromaterapi…) ta fram skurhinken och gör dig redo!

Här kommer en början på min städkreativitet…

En blandning som doftar fräscht och som bacelluskerna inte gillar, garanterat!  Häll vatten i en 30 ml sprayflaska ( helst glas) droppa i 8 droppar tea-tree, 5 droppar citron, 2 droppar citronmyrten & 10 droppar grapefrukt. Skaka om ordentligt, spraya och torka rent med en trasa. Enkelt, fräscht, naturligt och doftar ljuvligt, och som sagt, baciller gillar inte detta alls! Denna blandning   kan du rengöra ytor som tål vatten ex din yogamatta, köksbänken, massagebänken ja, vad du nu har.

För att hålla duschdraperiet rent, och andra fuktiga områden i badrummet, där mögel och annat tjafs samlar sig, kan du prova att blanda 450 ml vatten och 1 matsked vinäger, 40 droppar tea-tree, 30 droppar geranium och 40 droppar palmarosa häll i en sprayflaska skaka om och spraya duschdraperiet, badkaret, duschkabinen… jagar bort svamp och annat otyg som trivs i fuktiga miljöer.

Eteriska oljor ( som jag kommer skriva massor om i framtiden ) blandar sig inte med vatten, de lägger sig på ytan, därför måste du skaka om ordentligt innan du sprejar.

Gör en ”pasta” av en halv kopp mineralsalt, en halv kopp vinäger 25 droppar tea-tree och 5 droppar citron. Blanda till en smet och använd för att skura badkaret eller duschkabinen. Skölj! Färdigt, snyggt, enkelt och doftar ljuvligt och det bästa av allt, det är roligt att blanda sitt eget lilla städskåp, det kan vi väl kalla att vara kreativ?

Nu har du lite att börja med…mer kommer framöver.