I love pepparmynta

Jag gillar pepparmyntans dubbelkaraktär!

Mentha betyder att något är kylande för kroppen & sinnet, Piperita är Sanskrit och betyder peppar, som är värmande till sin karaktär.

Yin och Yang helt enkelt! värmande och kylande, mörkt och ljust, uppiggande och lugnande… hur då? jo, när man doftar på pepparmynta blir man lugn samtidigt som sinnet skärps utan att man blir dåsig. Man blir alltså klar i knoppen och lugn i kroppen.

Har man svårt att somna kan ett litet sniff pepparmynta hjälpa till, speciellt efter ett dignande julbord där magen kanske står i fyra hörn efter för mycket mat och godis. Pepparmynta förbättrar nämligen matspjälkningen och minskar bildandet av gaser!

Man får passa sig för att sniffa för mycket innan sängdags dock, för stora doser kan ge motsatt effekt om du bara är ute efter att somna gott. Ett par sniff och du somnar garanterat gott eftersom pepparmyntan mildrar känslomässig och mental stress. För mycket av det goda kan göra dig piggare än du tänkt.

Huvudvärk, illamående och migrän, ett litet sniff pepparmynta kan hjälpa! När huvudet känns som att det skall gå i tusen bitar kan pepparmyntan vara räddningen. Vid åksjuka och illamående, jo då det har fungerat på mig!

När en förkylning kommer smygandes och det känns täppt i näsa och bihålor kanske med hosta och andningsproblem, då kan det underlätta att andas in lite pepparmynta.

Pepparmynta  har dessutom en smärtlindrande effekt och hjälper vid muskelvärk.

Efter en hel dag på jobbet i varma skor, gissa om det är skönt att få massage för sina trötta fötter och ben!

Som sagt I love pepparmynta!