Företaget

Ingrid K startades 1997 och har sedan dess tagit fram ett brett spektrum av produkter för naturlig hud- och kroppsvård. Produkter som gör gott både på utsidan såväl som på insidan. Flera av produkterna och behandlingarna har väckt stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Ett exempel är den certifierade chilibehandlingen som togs fram för Hotel Tylösand.

Oavsett produkternas syfte är grundtanken densamma. Att kombinera aromaterapins helhetssyn på människan med äldre nordisk örtkunskap och rena naturliga råvaror. Alla produkter innehåller därför eteriska oljor och/ eller örtextrakter. Genom att förena gammal kunskap med modern vetenskap och teknologi skapas kontrollerade produkter, med jämn hög kvalitet och verklig funktion och effekt.

Ingrid K är ett svenskt företag och råvarorna kommer företrädesvis från de skandinaviska länderna. De råvaror som inte kan odlas på våra breddgrader tas från små lokala producenter runt om i världen. Alla ingredienser är naturliga och produceras under goda arbetsförhållanden. Här accepteras inga kompromisser – endast det bästa är gott nog. Produkterna tillverkas sedan under kontrollerade former hos specialiserade tillverkare och testas i laboratorium innan de når konsumenten.

Flera av produkterna är helt unika och skräddarsydda till exklusiva spahotell eller företag. Detta gäller till exempel den serie spa-produkter som tagits fram för Upper House- Gothia Towers och produkter till Grand Hotel i Stockholm. Andra produkter kan köpas via återförsäljare och utbildade terapeuter. Ingrid K skapar även nya certifierade behandlingar med tillhörande produkter. Dessa tas många gånger fram tillsammans med de fyr- och femstjärniga hotell som företaget samarbetar med.

Ingrid K erbjuder bland annat:

•Utbildning inom aromaterapi 

• Nordiska hud- och kroppsprodukter

• Terapeutiska parfymer

• Personliga parfymer och signaturdofter och personliga blandningar

• Utveckling av spa-behandlingar och produkter