Risk för förväxling mellan varumärken, INGRID K / INGRID

Har du sett Facebook-annonser och trott att det varit jag?

Jag har från flera håll uppmärksammats på att ett varumärke kallat INGRID, som säger sig jobba med naturliga parfymer, leder till förväxling. Många av mina kunder tror att detta varumärke är jag. Deras logga/namn är förvillande lik min. Även språkbruket till viss del.
Deras sätt att jobba skiljer sig från mitt på flera sätt. Den mest grundläggande skillnaden är att Ingrid K bara arbetar med rena eteriska oljor och naturliga råvaror, exempelvis bivax, jojoba och risgroddsolja, det vill säga enbart parfymer kommer från växtriket. Grundtanken bygger på att kombinera aromaterapins helhetssyn på människan med äldre nordisk örtkunskap och rena naturliga råvaror. Alla produkter från Ingrid K innehåller därför eteriska oljor och/eller örtextrakter.

Det är förvillande med liknande namn och logga och risken finns att aromaterapi och rena eteriska oljor förväxlas med ingredienser som inte hör hemma inom aromaterapin och är 100 % naturliga.

Aromaterapi har sedan jag startade 1997 verkligen blivit “i ropet” vilket jag tycker är fantastiskt. Det är en viktig kunskap som jag tycker alla bör ta del av. Med den tekniska framfarten och internet så sprids kunskapen om eteriska oljor och aromaterapin med blixtens hastighet. Tyvärr också felaktig information som kan ställa till det för dig som använder produkterna. Eteriska oljor är kraftfulla och det är viktigt med rätt information om hur man använder dem och när.

Eteriska oljor kräver kunskap kort och gott. Därför har Aromaterapiskolan by Ingrid K startats online. Jag har förut drivit Aromaterpiskolan i Göteborg. Första kursen ”Aromaterapi för fotterapeuter” är redan igång och flera fotterapeuter har genomgått kursen. Jättekul tycker jag!
Till hösten kommer fler kurser bland annat en Grundkurs, Eteriska oljor i din vardag, Aromaterapi för massörer samt en kurs om hur du gör din egen helt naturliga parfym med enbart rena eteriska oljor som doftsättning.

I kursen på Aromaterapiskolan by Ingrid K lär du dig att skapa dina egna och helt igenom 100 % naturliga parfymer. Parfym ”made by you” som gör gott för kropp, själ och miljö.

Redan nu kan du prova ett recept på en enkel parfym som doftar ljuvligt, som får dig att stressa av inför sommaren och samtidigt göra intryck. En parfym som stärker ditt självförtroende, och i bästa fall, håller infektioner och insekter borta. Kan det bli bättre?
Kanske har du läst att man inte skall ha oljor från citrus när man vistas i solen, det är riktigt men med rätt dosering och kunskap kan du använda citrus. Allt det får du lära dig på Aromaterapiskolan.

Ta fram parfymören i dig och blanda:

  • 7 droppar Apelsin (Citrus sinensis)
  • 5 droppar Patchouli (Pogostemon cablin)
  • 3 droppar Geranium ( Pelargonium graveolens)
  • 2 droppar Bergamott ( Citrus bergamia)

Blanda dessa droppar i 30 ml jojobaolja (Simmondsia chinensis) eller en baskräm om du föredrar det.
Testa gärna blandningen i ett armveck eller handled och vänta en stund om du är känslig. Blir huden irriterad så dra ner doseringen. Eteriska oljor är kraftfulla så är bra att ta det försiktigt.